Memberikan Berita dan Informasi Terkini di seluruh Jawa Tengah * Mau Bisnis Anda Semakin Berkembang ? Iklankan Produk anda di Kabar Jateng !!! Silahkan Hubungi di 085643358148 / 081326613938

Rabu, 28 September 2016

Pitutur Jawa

Dunyo iki wis tuwo, wis tuwo tur keronto-ronto
Contone :
Akeh putro wani karo wong tuwo;
Akeh joko dadi dudo.
Akeh dudo ngaku joko.
Akeh prawan nglairke putro tanpo bopo
Akeh omah ibadah ra tau disobo.

Sing disobo malah omahe germo.
Diajak ibadah mesti semoyo.
Jare sambat boyoke loro.
Elingo yen sak wayah-wayah dipundut Sing
Kuwoso, ora enom ora tuwo.
Malaikat podo ngincer sing leno.
Mulo jo lali ibadah madhep Sing Kuwoso.
Yen mati ben mlebu suargo.
Yen mlebu surgo jo lali Hp-ne digowo, ben iso
ngabari lan Facebook karo konco-konco.
Yen mlebu neroko Hp-ne ra usah digowo, amargo
sinyale ra ono.
Urip iku mung sedelo.
Mulo konco, tulung pitutur iki disebarno marang
konco.
Sing meneng berarti rumongso.
Sing mesem lan ngguyu berarti kulino.
Sing manyun berarti ra'iso boso jowo .

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

TERKINI

Flight Schedule Adi Sumarmo Airport

Flight Schedule Adi Sucipto Airport

Flight Schedule Achmad Yani Airport

Info Cuaca Jawa Tengah

Redaksi

Penasehat Kabar Group: Suyoso Nantra SSos MM, CEO Kabar Group: Tomo Widodo SHut, Pemimpin Umum : Sigit Widiyanto SE, Pemimpin Redaksi: Drs. Raga Affandi, Koordinator IT & Kreatif : Juli Prastomo, Ardi Dwi Septiawan, Staf IT & Kreatif : Muhammad Fathur, Manager Iklan dan EO : Agus Kaswanto SPAK, Staff Umum : Munadi Teguh Santoso, Abdul Rahman, Kabiro Purworejo: Wiwid, Kabiro Surakarta : Isvaradi, Staff Redaksi : Estu Ismoyo Aji, Rapen Enico Sabdo, Uyi Poerjo, Bayu Sukma Pamungkas, Bimo, Iffa Miskana, Penerbit: Kabar Group Kantor Pusat: Jl AW Syahrani RT 09/6 Batu Ampar, Balikappan Utara, Kota Balikpapan, Kalimantan Timur, Indonesia Telp.: 081347420231, 087841170982, 085652021853 Email: redaksi__kabarkaltim@hotmail.com